Menu

Het grote Google-gevaar

Het grote Google-gevaar

Google is alomtegenwoordig. Ook wij ontsnappen echter niet aan de haat-liefdeverhouding met de zoekmachine. Google biedt ons een enorm aanbod aan makkelijk te vinden en overzichtelijk weergegeven informatie. We zouden ons het leven niet meer kunnen voorstellen zonder Google. Toch is er, zeker in de bedrijfs-en marketingwereld, nogal wat stress rond de zoekmachine. We willen namelijk allemaal dat onze website door zoveel mogelijk mensen bezocht wordt. Het aantal bezoekers van je website hangt sterk af van zijn plaats in de rankings. Google bepaalt de volgorde van de suggesties individueel voor elke zoekterm(combinatie). Dit doet het niet zomaar; ingewikkelde algoritmes bepalen de volgorde op basis van verschillende factoren. Het aantal woorden, afbeeldingen en links op je website zijn hier een voorbeeld van. Daarnaast is het belangrijk dat je de juiste trefwoorden kiest en je paginatitel, URL en meta-omschrijving hierop afstemt. Begint het als Chinees te klinken? Geen nood! Wij geven de nodige verduidelijking.

Laat ons beginnen met het kind een naam te geven. De optimalisatie van de plaats van jouw website in de zoekmachineresultaten heet Search Engine Optimalisation (SEO). Aangezien een vermelding in organische zoekresultaten gratis is, is het een interessant alternatief voor zoekmachine-adverteren. Dat laatste wordt Search Engine Advertising (SEA) genoemd; jouw webpaginalink wordt op een prominente plaats vermeld bij het intikken van een bepaalde zoekterm. Dit wordt door Google aangetoond door een gele ‘adv.’-vermelding onder de link. Voor zo’n vaste prominente plaats het je wel een redelijk budget nodig. Niet verwonderlijk dat de meesten zich richten tot SEO.

POSITIEF-NEGATIEF Google SEO

Het belang van een hoge plaats in de ranking van de zoekresultaten mag niet onderschat worden. Geef toe; u kijkt vaak niet verder dan de eerste pagina wanneer u iets in Google opzoekt. Velen zien hier een broodwinning in; talloze bedrijven bieden hulp bij SEO aan. Ze beloven je dat ze je website hoog in de rankings krijgen of u de juiste skills aanleren om dit resultaat zelf te bereiken. Vaak echter dat deze bedrijven die belofte niet kunnen nakomen. Ze starten een dienst op maar onderschatten het ingewikkeld systeem dat Google toepast om haar rankings op te stellen. Enige deskundigheid is niet overbodig.

Begrijp ons niet verkeerd; ook wij zijn mee met het SEO-verhaal. Het is interessant om je erin te verdiepen en zo je kansen op nieuwe bezoekers te verhogen. Wat velen echter vergeten – en hier schuilt het gevaar – is dat het aantal bezoekers van je website een vertekend beeld kan geven. Het is van groot belang dat je bezoekers, eens op je website beland, tevreden zijn met de inhoud en kwaliteit van wat ze te zien krijgen. Ook wij merken dat sommige klanten zich enorm verdiepen in het optimaliseren van hun zoekmachineplaats, maar vergeten dat bezoekers je website snel wegklikken wanneer ze niet te zien krijgen wat ze verwachtten.

POSITIEF-NEGATIEF Google SEO_002

Besluit? Je in SEO verdiepen is zeer nuttig. Pas op met kwakzalvers die je onrealistische resultaten beloven. Blijf realistisch en ga op zoek naar een bedrijf/dienst dat je wil helpen het potentieel van je website optimaal te benutten. Daarnaast biedt het web veel informatie. Als je iets kent van computers is het dus de moeite waard om er zelf mee aan de slag te gaan.

Hou vooral in je achterhoofd dat een hoge plaats in de ranking niet veel waard is zonder een stijlvolle en inhoudelijk sterke website. Een goede indruk maken op de potentiële klant blijft het belangrijkste. Google is geen gevaar, de mens maakt er een van. Laat ons vooral naar de mogelijkheden kijken!

 

Tags: , , ,
Deel

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!