Menu

Hoera voor ‘Minion yellow’!

Hoera voor ‘Minion yellow’!

Voor het eerst in 3 jaar tijd lanceert Pantone, dé autoriteit op vlak van kleuren, opnieuw een nieuw kleur. ‘Minion yellow’ is gebaseerd op de figuurtjes uit de film Despicable Me. Het was Pharell Williams die Pantone over de streep trok om deze nieuwe kleur te erkennen.

 

The Pantone Color Institute onderzoekt globale kleurtrends en de effecten van kleur op ons leven. Het instituut merkte een algemene nood aan meer energieke en oppeppende kleuren op bij de bevolking. Pharell Williams kwam als geroepen op de proppen met het idee om Minion yellow als een officiële kleur te lanceren. Het enorm populaire liedje ‘Happy’, dat Pharell voor de film maakte, past perfect binnen de boodschap die de nieuwe kleur moet uitschijnen; “an illuminating, energetic, fun-loving and friendly shade of yellow that immediately calls out to you”.

Het tijdstip van de lancering van Minion yellow kon niet beter; de zomer lonkt! Toch wordt het niet de kleur van het jaar. Pantone koos reeds enkele weken eerder dé kleur van 2015. De winnende kleur heet ‘Marsala’; diep paars met een bijna wijnkleurige schakering. Genoeg kleuren om te ontdekken dit jaar! Cause I’m happy…

 

 

Tags: , , , ,
Deel

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!