Menu

SIR LIKE – A – LOT

SIR LIKE – A – LOT

Zolang je als bedrijf, vereniging of artiest een onnoemelijk aantal likes op de gekende sociale kanalen hebt, hoor je erbij. Hoera, je bent hip en trendy! Het lijkt er bijna op dat je succesverhaal voor een groot deel afhangt van je online populariteit. Een groot aantal likes oogt vaak niet alleen een stuk beter, het geeft ook meer body aan je pagina. Laten we daarnaast een kat een kat noemen; veel likes zetten aan tot zelf liken. Ze wekken een vertrouwd gevoel op bij het publiek dat zich aangetrokken voelt tot populariteit. Uiteraard; we zijn kuddedieren.

Aangezien het verzamelen van likes veel tijd en inspanningen vergt, is het misschien voor sommige bedrijven net iets gemakkelijker om likes te kopen. Google ‘likes kopen’ en je schiet vrijwel meteen raak: BAM! 1 180 000 unieke hits. De meest fantastische aanbiedingen worden er naar je hoofd geslingerd: allemaal goedkoop, eenvoudig én betrouwbaar. Dit klinkt allemaal nogal geweldig. Of toch niet?

Bij de likewinkel word je overrompeld door te gekke promoties en unieke aanbiedingen en krijg je winkelschapjes vol fakelikes, vaak van buitenlandse of nep-accounts. Maar wat heb je aan die geautomatiseerde likes? Niks, want uiteindelijk worden je berichten toch niet echt gelezen. Echte likes zouden later ook effectief echte klanten kunnen worden, dus die potentieeltjes loop je ook al mis. En wat als er plots een enorm aantal extra likes op je facebookpagina verschijnt; verlies je dat niet een groot stuk van je geloofwaardigheid?

Facebook Likes kopen POSITIEF-NEGATIEF03

Moeten we dan bedrijven met zeer veel likes automatisch gaan wantrouwen? Zijn al die likes daar dan wél echte likes? Of worden we hier dan compleet paranoia?

Noem het paranoïde, wantrouwig of misschien gewoon een gezonde portie nieuwsgierigheid, wij konden het alleszins niet laten om toch even die stap te wagen en te zien wat die likewinkel voor ons in petto had. Resultaat? In enkele seconden waren we een paar euro’s kwijt, maar toch duizend likers rijker. Amai, lekker gemakkelijk. Toch?

Zorgen die extra likes dan ook voor de gewenste imagoboost die je voor ogen had? Kies jij kwantiteit boven kwaliteit? Wij opteren alleszins voor dat laatste. Want wat heb je aan die duizend extra likes als er nul interactie is? Interactie is niet alleen een goede manier om je doelpubliek te leren kennen; het is meer. Het biedt de mogelijkheid om een band te creëren met je doelpubliek en hen tevreden te houden.

Wanneer de likes eenmaal gekocht zijn is er geen weg meer terug. Je berichten worden door minder mensen gezien dan voordien omdat het engagement lager is. Er is echter geen optie van Facebook om deze fake accounts ineens te verwijderen. Jouw duurbetaalde Facebookaccount wordt minder en minder waard. Deze mooi verbloemde vorm van oplichting is onlangs aan het licht gekomen door een onderzoek van videoblog Veritasium. Bekijk de eye-opening video hier.

Spendeer dus liever je kostbare tijd en geld in de creatie van waardevolle content op je eigen sociale media pagina’s. De likers zullen automatisch volgen.

Facebook Likes kopen POSITIEF-NEGATIEF02

 

Tags: , ,
Deel

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!