Menu

Volop aan het tekenen van leuke dingen voor de film ‘Terug naar morgen’. 

Volop aan het tekenen van leuke dingen voor de film ‘Terug naar morgen’. 

‘Terug naar morgen’ de debuutfilm van regisseur Lukas Bossuyt. Voor dit verrassend scenario brachten Caviar en Bossuyt een veelbelovende combinatie van acteurs samen: Koen De Graeve (’Halfweg’, ’Smoorverliefd’, ‘Tot Altijd’, ‘De Helaasheid der Dingen’, ‘Van Vlees en Bloed’), Matteo Simoni (’Amateurs’, ‘Safety First’, ’Marina’) en Robrecht Vanden Thoren (‘De Laatste Zomer’, ‘Hasta La Vista’). De opnames van ‘Alles voor Lena’ duren een 30-tal dagen en vinden voornamelijk plaats in Leuven.

‘Terug naar morgen’ begint met de vraag: ‘wat zou je doen als je een e-mail naar het verleden kon sturen?’ In de film ontdekt de briljante professor Viktor (Koen De Graeve) in het jaar 2040 een manier om e-mails terug te sturen in de tijd. Zo probeert hij het ongeval te verhinderen waarin zijn geliefde Lena als kind verlamd geraakte. Het verleden verander je echter niet zonder risico’s: elke kleine ingreep heeft grote gevolgen. Daar komt Viktor al snel achter.

Terugmorgen_positief-negatief02

E-MAIL NAAR HET VERLEDEN

Boodschappen naar het verleden sturen? Het klinkt als science fiction, maar volgens enkele wetenschappers is het meer science dan fiction, zo berichtte De Morgen op 22 mei. Scenarist-Regisseur Lukas Bossuyt, die naast filmmaker ook burgerlijk ingenieur is, geraakte reeds geruime tijd geleden geïnspireerd door dat idee. ‘Terug naar morgen’ is een originele en intrigerende film: Wat heb je over voor je grote liefde? Niet alleen speelt de film zich bijna hoofdzakelijk af binnen het universitaire milieu, tijdens de ontwikkeling van de film werd nauw met de KULeuven samengewerkt.

‘Terug naar morgen’ is Bossuyts debuutfilm. Na zijn filmstudies aan de London Film School bewees hij zichzelf als scenarist in een aantal Vlaamse tv-reeksen en bouwde hij een opmerkelijke carrière uit als regisseur van commercials. Hij schreef en regisseerde ook de kortfilms ‘Strawberry Flavour’ en ’Elisabeth’. Bossuyts werk getuigt van een eigen, toegankelijke stijl en een groot verteltalent. Precies dit verteltalent heeft ertoe bijgedragen dat o.a Matteo Simoni en Koen De Graeve meestappen in het project. Matteo Simoni: “Ik hou van regisseurs die risico’s durven nemen. Dat houdt ons scherp”. Koen De Graeve: “Het scenario is scherp, intens, geflipt. Nog nooit gezien…”

Terugmorgen_positief-negatief01

EEN FILM VAN CAVIAR

‘Terug naar morgen’ is een productie van Frank Van Passel en Ivy Vanhaecke voor Caviar, in coproductie met het Nederlandse productiehuis Pupkin.

De film komt tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Screen Flanders, Nederlands Filmfonds, Eén, Telenet, Kinepolis Film Distribution (KFD) en de Belgische tax shelter voor filmfinanciering. Ook KULeuven, de stad Leuven, Leuven Inc en KBC verlenen hun medewerking.

Caviar produceerde al zestien langspeelfilms waaronder ’Smoorverliefd’ en ’Bo’. Het co-produceerde ook de Jaco Van Dormael-film ‘Mr Nobody’ en ’Nymphomaniac’, de laatste film van Lars von Trier. Op vlak van tv-series vallen vooral ’Clan’, ’Connie & Clyde’, ‘De Smaak van de Keyser’ op.

POSITIEF-NEGATIEF is volop bezig met het tekenen van beelden voor deze film. Misschien tot in de bioscoop dus!  

 

 

Tags: , , , , ,
Deel

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!